PROTEÍNOVÁ DIÉTA
bez odborného dohľadu
s on-line poradňou
Recepty 2. etapa Losos na cesnaku a bylinkách s restovanou zeleninou

Losos na cesnaku a bylinkách s restovanou zeleninou

Zloženie:
 
Pre losos: 
- 100 g steaku z lososa 
- 1 lyžica olivového oleja 
- 1 strúčik cesnaku, mletý 
- Soľ a korenie, podľa chuti 
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu (alebo čerstvého) 
- 1 čajová lyžička sušeného oregana (alebo čerstvého) 
- 1/4 lyžičky údenej papriky (voliteľne, pre jemnú dymovú chuť) 
- Čerstvá petržlen alebo kôpor (voliteľne, na ozdobu)
 
Pre zeleninu: 
- 1 šálka cukety, špirálovité alebo nakrájané na tenké plátky 
- 1 lyžička olivového oleja 
- 1 strúčik cesnaku, mletý 
- Soľ a korenie, podľa chuti 
- 1/4 lyžičky vločiek červenej papriky (voliteľne)
 
Príprava:
 
1. Uvarte lososa: 
- Filet z lososa osušte papierovou utierkou az oboch strán ochuťte soľou, čiernym korením, tymianom, oreganom a údenou paprikou (ak ju používate). 
- Rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja na nepriľnavej panvici na strednom ohni. 
- Akonáhle je olej horúci, pridajte nasekaný cesnak a restujte asi 30 sekúnd, kým nebude voňavý (pozor, nech sa nespáli, inak zhorkne). 
- Pridajte filet z lososa na panvicu kožou dole (ak má kožu). Varte 4–5 minút z prvej strany, kým nezozlátne a nebude koža chrumkavá. 
- Obráťte lososa a varte ďalšie 3-4 minúty, alebo pokiaľ nie je losos prepečený a ľahko sa vidličkou lúpe (vnútorná teplota by mala dosiahnuť 63 °C). 
- Vyberte z panvice a nechajte odpočinúť.
 
2. Orestujte zeleninu: 
- Rozohrejte na samostatnej panvici na strednom ohni lyžičku olivového oleja. 
- Pridajte nasekaný cesnak a restujte asi 30 sekúnd, kým nebude voňavý. 
- Pridajte cuketové rezance (alebo plátky) a restujte 2-3 minúty, kým nebudú mäkké, ale stále mierne chrumkavé. 
- Dochuťte soľou, korením a vločkami červenej papriky (ak používate). 
- Vyberte z panvice.
 
3. Podávame: 
- Na tanier naložte restovanú cuketu alebo zeleninu a navrch dajte losos s cesnakom a bylinkami. 
- Ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou alebo kôprom (voliteľne).
 
 
Tipy:
- Pre viac chuti: Lososa môžete pred varením 15–30 minút marinovať v cesnaku a bylinkách, aby ste zvýraznili jeho chuť.
- Pre viac pikantnosti: Pridajte k lososu štipku kajenského korenia alebo čili vločiek, pre jemnú pikantnosť čo dodá lososu říz!
Tagy:

Zatím nebyl vložen žádný komentář.