Ingrediencie:
- 1 filet z bielej ryby (ako je treska, tilapia alebo treska jednoškvrnná)
- 1 lyžička olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku, mletý
- 1/2 lyžičky sušenej papriky
- 1/4 lyžičky mletej rasce (voliteľne pre extra chuť)
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 šálka brokolice
- 1 lyžica jablčného octu (voliteľne, pre brokolicu)
Postup:
1. Pripravte rybu:
- Predhrejte rúru na 190 °C.
- Rybí filet položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Rybu pokvapkajte olivovým olejom a filet potrite prelisovaným cesnakom.
- Rybu posypte paprikou, rascou (voliteľne), soľou a čiernym korením.
- Nechajte rybu marinovať asi 10-15 minút.
2. Pečte rybu:
- Vložte rybu do rúry a pečte po dobu 12-15 minút, alebo pokiaľ sa ryba nebude ľahko lúpať vidličkou a nedosiahne vnútornú teplotu 63 °C.
- Vyberte rybu z rúry.
3. Brokolica na pare:
- Zatiaľ čo sa ryba pečie, uvarte v pare ružičky brokolice. Môžete to urobiť tak, že brokolicu vložíte do parného košíka nad vriacou vodou asi na 5-7 minút, alebo pokiaľ nebude brokolica mäkká a jasne zelená. Či brokolicu klasicky vačte vo vode 7-10 minút, alebo pokiaľ nebude brokolica mäkká.
- Pre väčšiu chuť môžete dusenú brokolicu pokvapkať malým množstvom jablčného octu a štipkou soli.
4. Podávame:
- Upečenú rybu obložíme stranou s dusenou brokolicou.
- Pre zjednotený chuťový profil môžete brokolicu posypať trochou papriky.
Energetická hodnota:
- Proteín: 30-35g
- Kalórie: 200-250 kcal (v závislosti na veľkosti ryby a použitom oleji)