Zloženie (pre 2 porcie):
Pre kura:
- 2 kuracie prsia bez kostí a kože
- 1 lyžica olivového oleja (na grilovanie)
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička sušeného oregana
- Soľ a korenie, podľa chuti
Pre cuketové rezance:
- 2 stredné cukety
- 1 lyžica olivového oleja (na restovanie)
- 1 strúčik cesnaku, mletý
- Soľ a korenie, podľa chuti
- 1 lyžica citrónovej šťavy (voliteľne pre pridanie chuti)
Príprava:
1. Pripravte kurča:
- Predhrejte gril alebo grilovaciu panvicu na stredne vysokú teplotu.
- Kuracie prsia potrieme olivovým olejom, cesnakovým práškom, cibuľovým práškom, oreganom, soľou a korením.
- Kurča grilujte asi 6-7 minút z každej strany alebo pokiaľ vnútorná teplota nedosiahne 74 °C. Po uvarení nechajte pred krájaním pár minút odpočinúť.
2. Pripravte cuketové rezance:
- Zatiaľ čo sa kura varí, zahrejte panvicu na strednú teplotu a pridajte olivový olej.
- Do panvice pridajte nasekaný cesnak a restujte 1-2 minúty, kým nebude voňavý - pozor nech sa nepripáli, inak zhorkne!
- Do panvice pridajte špirálovité cuketové rezance. Špirálovité rezance môžete pripraviť s pomocou spiralizéra alebo s pomocou škrabky. Dochuťte soľou a korením a restujte 3–4 minúty, kým nie sú rezance mäkké, ale nie kašovité. Vyvarujte sa prevareniu.
- Ak chcete, pokvapkajte citrónovou šťavou, aby ste pridali trochu šmrnc.
3. Podávajte:
- Cuketové rezance podávame na tanier a položíme na ne nakrájané grilované kurčaťa.
- Voliteľne ozdobte čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo bazalka, na získanie sviežosti a farby.
Priemerná energetická hodnota na porciu:
- Kalórie: 300
- Bielkoviny: 40g
- Tuk: 14 g
- Sacharidy: 8g
- Vláknina: 2g