Ingrediencie (na 2 porcie):
-
2 stredné cukety
-
250 g kuracieho prsia (alebo morčacieho)
-
1 lyžica olivového oleja
-
soľ, korenie, cesnak podľa chuti
-
štipka sušeného oregana alebo tymiánu
Na domáce pesto:
-
1 hrsť čerstvej bazalky
-
1 lyžica olivového olej
-
1 lyžica parmezánu (voliteľné, v malej miere povolené v 3. fáze)
-
1 lyžička slnečnicových semienok alebo pár píniových
-
šťava z pár kvapiek citróna
-
štipka soli
Postup:
Cukety si spiralizuj (špiralizér/škrabka/nôž) na špaget). Môžeš ich ľahko osoliť a nechať 10 minút vypotiť.
Medzitým nakrájaj kuracie mäso na menšie kúsky, osol, okore a opeč na panvici s olivovým olejom do zlatista.
V mixéri si priprav pesto: bazalku, olej, semienka, citrón, parmezán a soľ rozmixuj do hladka.
Cuketové špagety krátko (1–2 minúty) orestuj na panvici – len aby zmäkli, ale zostali al dente.
Premiešaj špagety s pestom, pridaj mäso, môžeš posypať trochou parmezánu navrch.