PROTEÍNOVÁ DIÉTA
bez odborného dohľadu
s on-line poradňou
Blog Pravé jedlá Chrumkavá zelenina na desiatu

Chrumkavá zelenina na desiatu

 Zelenina, ktorú možno jesť  na desiatu alebo ako prvé hlavné jedlo. 

  Od druhej  etapy  Dietalegre, pridávame do jedálnička  desiatu  v podobe nízkotučného jogurtu. V tomto recepte  sme jogurt použili  ako základ pre chutnú omáčku, do ktorej máčame zeleninu.

 

Ingrediencie:

Cherry rajčiny (alebo jedna veľká)

Zeler

2 vajíčka uvarené na tvrdo (bez žĺtka)

1/2 šalátovej uhorky

1 nízkotučný biely  jogurt

Korenie, soľ

Šťavu z citróna

Olivový olej

Petržlen (korenie - môže byť sušené)

1. Rajčiny a vajce rozpolíme a osolíme. Zeler nakrájame na menšie kúsky. Šalátovú uhorku očistíme a nakrájame na kolieska.

2. Vedľa zmiešame jogurt s trochou šťavy z citrónu a olivovým olejom. Pridáme soľ, korenie a petržlen podľa chuti. Zeler máčame do jogurtovej  omáčky.

Je to diétna desiata  a navyše zasýti.

Zatím nebyl vložen žádný komentář.